tisdag 22 januari 2013

Pannacotta med blåbär

Här är receptet på blåbärspannacottan jag bjöd på i helgen. Mycket uppskattad trots att den inte var söt.

Ca 10 små portioner

2 gelatinblad
2 dl blåbär (+ ca 1 dl till garnering)
1 msk pressad citron
3 dl grädde (+ ca 1 dl till garnering)
en kvist citronmeliss

- Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter.
- Koka upp blåbär och citronsaft, låt puttra en halv minut. Mixa bären med stavmixer direkt i kastrullen.
- Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén.
- Fyll försiktigt upp smeten i små glas på en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat.
- Garnera med vispad grädde, blåbär och några citronmelissblad.

Receptet är taget ur Anna Halléns bok "LCHF för familjen":  http://www.annahallen.se/mina-bocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar